BiH: U 2010. godini po prvi put registrovano 50.489 vozila

Bez autora
Feb 28 2011

Prema evidenciji Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, u 2010. godini prvi put je registrovano 50.489 vozila. U ovu kategoriju su uključena prvi put registrovana vozila u tom periodu (datum prve registracije), kao i ponovna registracija ranije registriranih vozila, koja su određeni period bila u stanju mirovanja. Također, obuhvaćena su i uvezena polovna vozila. Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila u prošloj godini, 69 posto odnosi se na putnička, 10 posto na teretna, 7 posto na priključna, a 14 posto na sve ostale kategorije vozila. Posmatrano prema godinama starosti, 29 posto vozila je starosti do dvije godine, 17 posto od tri do pet godina, 44 posto je u kategoriji od šest do deset godina, dok je 10 posto vozila starije od 10 godina.

BiH: U 2010. godini po prvi put registrovano 50.489 vozilaPrema evidenciji Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, u 2010. godini prvi put je registrovano 50.489 vozila, saopćio je u petak na konferenciji za novinare u Sarajevu zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH Fadil Fatić.

U ovu kategoriju su, kako je pojasnio Ćatić, uključena prvi put registrovana vozila u tom periodu (datum prve registracije), kao i ponovna registracija ranije registriranih vozila, koja su određeni period bila u stanju mirovanja. Također, obuhvaćena su i uvezena polovna vozila.

Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila u prošloj godini, 69 posto odnosi se na putnička, 10 posto na teretna, 7 posto na priključna, a 14 posto na sve ostale kategorije vozila.

Posmatrano prema godinama starosti, 29 posto vozila je starosti do dvije godine, 17 posto od tri do pet godina, 44 posto je u kategoriji od šest do deset godina, dok je 10 posto vozila starije od 10 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik